اگر ماهواره های GPS غیر فعال شوند!

اگر ماهواره های GPS غیر فعال شوند!

شاید باور کردنش سخت باشد ولی کارشناسان می‌‌گویند قطعی سراسری یک سیستم خدماتی نوظهور نظیر GPS، هزینه‌‌ای بالغ بر یک میلیارد دلار در هر روز به اقتصاد جهان تحمیل خواهد کرد.

 ایده‌‌ی سیستم موقعیت‌‌یابی جهانی یا به‌‌اختصار GPS از سال ۱۹۹۵ به‌‌صورت عملیاتی درآمد و از آن زمان به‌‌شکل وسیعی در ایالات متحده و سایر نقاط جهان توسعه یافت. مفهوم موقعیت‌‌یابی براساس اطلاعات ماهواره‌‌ای به‌‌اندازه‌‌ای مفید و کارآمد بود که طولی نکشید سایر قدرت‌‌های جهانی شامل چین، روسیه، اتحادیه‌‌ی اروپا، هند و ژاپن نیز شروع به راه‌‌اندازی سیستم‌‌های جهانی و محلی مختص‌‌به‌‌ خود را کردند.

به‌‌تازگی مطالعه‌‌ی جامعی باهدف برآورد ارزش واقعی فناوری جی‌پی‌اس در اقتصاد آمریکا انجام شده است و این موضوع جذاب بررسی شده که عواقب احتمالی بروز یک خاموشی ۳۰ روزه‌‌ی در این فناوری چه خواهد بود (صرف‌نظر از اینکه علت آن یک رویداد جوی-فضایی باشد یا یک اقدام خرابکارانه ازسوی یک دولت متخاصم). این مطالعه ازسوی مؤسسه‌‌ی تحقیقاتی RTI International و با حمایت مالی مؤسسات استاندارد و فناوری دولت ایالات متحده انجام گرفته است.

 

بیشتر بخوانید: چند حقیقت مهم درباره ی ردیاب های اتومبیل

 

اثرات اقتصادی

به‌‌عنوان بخشی از این تحلیل، پژوهشگران با بیش از ۲۰۰ متخصص در ارتباط‌‌با کاربرد فناوری GPS در حوزه‌‌ی خدمات گوناگون صحبت کردند. این خدمات بازه‌‌ی متنوعی را از کشاورزی و حفاری سکوهای نفتی گرفته تا خدمات موقعیت‌‌یابی برای  جابجایی مسافران و حمل کالا شامل می‌‌شد. همچنین مطالعه‌‌ی یادشده بررسی بازه‌‌ی زمانی گسترده‌‌ای از زمان پیدایش شکل تجاری GPS در سال ۱۹۸۴ تا سال ۲۰۱۷ را پوشش داد.

پژوهشگران دریافتند که حجم منافع اقتصادی ناشی‌‌از فناوری GPS در طول این بازه‌‌ی زمانی به عدد خیره‌‌کننده‌‌ی ۱.۴ تریلیون دلار می‌‌رسد. بزرگ‌ترین بخش این درآمدزایی‌‌ها متعلق به بخش «ارتباطات از راه دور» شامل بهینه‌‌سازی قابلیت‌‌اطمینان و بهره‌‌برداری از پهنای باند در شبکه‌‌های بی‌‌سیم بوده که مبلغ آن به ۶۸۵.۹ میلیارد دلار می‌‌رسد. تله‌‌ماتیک (افزایش بازدهی، کاهش هزینه و منافع زیست‌‌محیطی حوزه‌‌ی ناوبری خودروها) نیز با درآمدزایی ۳۲۵ میلیارد دلاری در رتبه‌‌ی دوم این فهرست جای می‌‌گیرد. پس از آن، رتبه‌‌ی سوم متعلق‌‌به خدمات مکان‌‌محور گوشی‌‌های هوشمند است که توانسته ۲۱۵ میلیارد دلار درآمد ایجاد کند.

۹۰ درصد از منافع اقتصادی فناوری GPS تنها در خلال سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۷ حاصل شده است

ارزش فناوری GPS برای اقتصاد کشورهایی نظیر ایالات متحده رو به رشد است. براساس این مطالعه، ۹۰ درصد از این منافع اقتصادی در خلال سال‌‌های پس از ۲۰۱۰ حاصل شده است که تنها ۲۰ درصد از کل بازه‌‌ی زمانی مطالعاتی را تشکیل می‌‌دهد. گزارش می‌‌گوید بخش‌‌هایی از اقتصاد نیز وجود دارند که هنوز در مراحل ابتدایی درک ارزش این فناوری قرار گرفته‌‌اند و در حال شناسایی کاربران بالقوه این سرویس در کسب‌‌وکار خود هستند. همین امر خبر از قابلیت بالای این فناوری برای رشد بیشتر در آینده را می‌‌دهد.

ردیابی آنلاین